Jamrichová postúpila už do semifinále dvojhry junioriek

14.07.2023 Celý región

Londýn 13. júla (TASR) - Talentovaná slovenská tenistka Renáta Jamrichová sa prebojovala už do semifinále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Vo štvrťfinále v pozícii nasadenej päťky zdolala britskú držiteľku voľnej karty Miku Stojsavljevičovú 6:2, 6:7 (6), 6:1.

V dueli o postup do finále nastúpi na tráve All England Clubu proti tretej nasadenej Američanke Clervie Ngounoueovej. Vo štvrtok večer čakalo Jamrichovú ešte štvrťfinále štvorhry po boku Talianky Federicy Urgesiovej, s ktorou v januári triumfovala na Australian Open v Melbourne.

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška ocenil Jamrichovej úspešné ťaženie vo Wimbledone. "Renátka dosiahla fantastický úspech a nadviazala na skvelé výsledky z Australian Open. Na tráve ťahá impozantnú sériu, veď pred Wimbledonom vyhrala prestížny turnaj v Roehamptone. Budeme jej držať palce v semifinále. Dievčenská wimbledonská dvojhra je veľmi vyrovnaná a Renátka má šancu vyhrať celý turnaj," uviedol pre TASR Moška.

juniorky - dvojhra - štvrťfinále:

Renáta JAMRICHOVÁ (SR-5) - Mika Stojsavljevičová (V. Brit.) 6:2, 6:7 (6), 6:1
 

Jamrichová postúpila do semifinále Wimbledonu aj v juniorskej štvorhre

Londýn 13. júla (TASR) - Talentovaná slovenská tenistka Renáta Jamrichová sa na grandslamovom Wimbledone prebojovala do semifinále aj v juniorskej štvorhre. Spoločne s Taliankou Federicou Ugresiovou zvíťazili vo štvrťfinále ako turnajové dvojky nad piatym nasadeným japonským párom Haju Kinošitová, Sara Saitová 6:3, 4:6, 10:6. Na Australian Open to Jamrichová s Urgesiovou dotiahli až k zisku titulu.

juniorky - štvorhra - štvrťfinále:

Renáta JAMRICHOVÁ, Federica Ugresiová (SR/Tal,-2) - Haju Kinošitová, Sara Saitová (Jap.-5) 6:3, 4:6, 10:6
 
 

Vyberte región